Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FH

Pojišťovny primárně nenabízí dětské spoření, ale pojištění s možností vytvoření finanční rezervy.

V tomto produktu jde primárně o krytí rizik, druhou možností je z části pojistného tvořit rezervu.

U pojištění pojistné rozděluje na krytí a na investici. Srovnání s přímou investicí do fondů a se stavebním spořením (které jsou úplně jiné produkty) je stejné jako srovnávat jablka a tramvaje, protože jsou červené.

Rozšířený blud o tom, že pojištění je spoření, jsem paradoxně slyšel vždy od finančních poradců. Nikdy od pojišťovacího poradce. Dokonce ani v propagačních materiálech pojišťoven se takovou věc nedočtete.

Pojištění NENÍ spoření a nikdy ani nebude. Jde o jiný produkt, kde platíme za to, že nám pojišťovna v případě pojistné události vyplatí peníze. Část pojistného může jít na tvorbu rezervy, ale je to skutečně část, nikoliv celé pojistné.

0 0
možnosti
MD

100% souhlasím, nicméně má sedmiletá praxe mi říká něco jiného - 90% smluv produktů, o kterých je článek, je nastaveno stejně - riziko smrti (proč pojišťovat dítě na toto riziko je mi také záhadou?), dítě je na rizika (ty skutečná) připojištěno na smlouvě rodičů a tyto produkty jsou poradci a prodejci prezentovány právě jako spoření. A PR pojišťoven je úplně stejné - 

Jak Vám Pastelka pomůže s péčí o Vaše děti? Dítěti zároveň úspěšně zhodnoťte peníze, které bude při vstupu do života rozhodně potřebovat.

nebo 

Životní pojištění Lvíček Generali usnadní vašim dětem vstup do samostatného života a přitom je bude chránit. Vyberte si ze dvou variant s možností doplnění o úrazové pojištění. 

Že pojištění neslouží na spoření je fakt, nicméně praxe na našem trhu je (bohužel) zcela opačná..

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS